Úkoly


Věcné rejstříky - (některé) úkoly podle témat
Abecední seznam úkolů

Vyhledávání

Pole "Název nebo popis" vyhledá všechny úkoly, v jejichž textu je hledané slovo.
Kombinace "Všechny úkoly" a "Podle názvu" vypíše abecední seznam všech úkolů v databázi.










Seřadit:



Kategorie:








Nové hledání

Nalezené úkoly

kódnázevhodnocení
V0310-1-J-(4) SURVIVAL COOKING SET (SCS) Za zhotovení a zkompletování soupravy 40 S,
za odzkoušení vaření a pečení doma 10 S, venku 20 S.
Venkovní aplikace ešusmenu (V0211 - 6) na tuto soupravu 100 S
Superlehká vařící souprava pro přežití je výsledek výzkumu v naší universitní laboratoři. Umožňuje vaření a pečení na suchém i kapalném lihu ale i pomocí dřeva, když je k disposici. Zatímco Superešus (V0211-5) váží 850 g, naše SCS váží se srovnatelným vybavením pouze 250 g. Sleduje trend, uplatňovaný v Himalajích, který je zajímavý i pro nás: co nejlehčí výzbroj. Podstatnou výhodou je, že si SCS každý může za malý peníz zhotovit. A to je, spolu s odzkoušením, předmětem dnešního úkolu:

1. výroba vařiče: z měkého plechu vystřihni obdélník cca 255 x 55 mm a na jedné delší straně vystříhej po 2 cm zuby. Stočením plechu do půlkruhu (zuby dole), vznikne podstavec na který lze umístit nádobu na vaření. Pod nádobou lze zepředu topit suchým lihem, tekutým lihem v misce z alobalu, nebo přikládat malé suché klacíky. Vystřižené zuby umožňují přívod vzduchu. Vařič, vyrobený z půlkilové konzervy váži 25 g, komerční lihový 100 g.
2. Nádoba na vaření: ešus je příliš těžký i objemný a proto jsme úspěšně odzkoušeli vaření v alobalové misce rozměrů 85 x 120 x 50 mm, obsahu 500 ml a váhy 10 g. Koupí se v papírnictví. Pečení na vzduchové vrstvě (přečti V0211-6 Ešusmenu): na 3 kameny v první misce se dá miska druhá s obsahem a vše se zabalí do alobalu.
3. Vzhledem k nižší životnosti, je v SCS misek pět v sobě, které dále obsahují: překližkové prkénko na krájení, suchý líh, sirky v PE, lžíce, čaj, cukr, sůl, čajová svíčka pro vaření v noci, složený arch alobalu. Vejdou se sem i tři malé instantní polévky.